Cum să alegi corect vasul de WC

Probabil vă puteți imagina un apartament sau o casă fără multe elemente în amenajarea lor, dar cu greu - fără vasul de WC. Fără acesta, este imposibil să vorbim chiar și despre nivelul minim de confort al locuinței! Totuși, vasele de wc sunt diferite și este foarte important să-ți alegi unul cu adevărat convenabil și practic, astfel încât să curgă bine, să fie fiabil, funcțional și atractiv - acesta este „detaliul” cheie.

În acest articol vom vorbi despre ce tipuri de toalete sunt. La ce trebuie să fiți atenți atunci când alegeți acest produs și vom încerca să rezolvăm problemele care apar în timpul funcționării acestui dispozitiv.
1. Cum să faci alegerea corectă a vasului de wc conform parametrilor?
2. Alegem construcția optimă a rezervorului
3. Alegem forma vasului de wc
4. Ce tip de evacuare în canalizare este optim?
5. Din ce material trebuie să fie confecționat vasul de wc?
6. Alegem varianta de curățare
7. Ce producător să alegem?

Cum să faci alegerea corectă a vasului de wc conform parametrilor?

Cel mai important, este că nu e nimic dificil în găsirea acestui accesoriu sanitar, doar urmați ordinea în evaluarea parametrilor vaselor de wc.

Alegem construcția optimă a rezervorului

Orice rezervor de apă aparține uneia dintre cele 2 categorii cu propriile avantaje și dezavantaje:
• Rezervor combinat cu toaleta. Cea mai comună opțiune, în care rezervorul este conectat la toaletă: este instalat pe marginea sa și este asigurat cu șuruburi fiabile. Acest tip este ușor de instalat și ieftin și, de asemenea, disponibil pentru reparații și înlocuire atât a vasului de toaletă, cât și a rezervorului. Din această gamă fac parte și modelele de tip monobloc: rezervorul și toaleta sunt de fapt un singur întreg, aceste modele sunt neobișnuite, elegante, dar astfel de instalații sanitare sunt mai scumpe și mai greu de întreținut.
Rezervorul și toaleta combinate sunt clasice, deși ocupă o parte din spațiul din cameră (în imagine este vasul de toaletă ROCA Debba)
wc victoria roca

• Rezervor separat de vasul de wc. Ca design, se încadrează mai mult în stilul retro, iar instalarea rezervorului se face la înălțime prin suspendarea acestuia. Astfel se economosește spațiul și se asigură o presiune bună la scurgere.
• Cât despre instalațiile încorporate în perete, toți utilizatorii camerei de baie, vor aprecia teceprofil 1la justa valoare comoditatea utilizării și îngrijirii acestui obiect sanitar. Spălarea pardoselii în baia cu o astfel de construcție este atât de ușoară - doar vasul de wc este suspendat!
• Astfel de modele se potrivesc perfect în orice stil, creând o senzație de lejeritate.
• Design. Alegerea este pur și simplu uriașă. Fiecare poate alege modelul optim pentru interiorul său: orice culoare, formă și dimensiune.
• Compact. Acest lucru este foarte important mai ales pentru cei care sunt limitați în spațiu.
• Fiabilitate. După cum mărturisesc producătorii, produsul poate rezista la o greutate de până la 400 kg. În acest caz, dispozitivul este instalat pe un cadru metalic de încredere.
• Ușurință de întreținere. O astfel de instalație este ușor de reparat. Și pentru aceasta nu trebuie să dezasamblați peretele: butonul de scurgere este îndepărtat, după care puteți ajunge la nodurile principale.

Atunci când alegeți o toaletă, acordați atenție modului în care este organizată alimentarea cu apă a rezervorului:

• Conexiune laterală: furtunul este atașat de rezervor din lateral, ceea ce face sistemul mai ieftin - dar se plătește cu zgomot sporit în timpul umplerii și nu cu cel mai elegant design al structurii.
• Conexiune inferioară: apa este furnizată în rezervorul de jos, caz în care instalațiile sunt practic silențioase și minimaliste ca design - dar și ceva mai scumpe.
Și nu uitați să comandați un rezervor cu două moduri de spălare: returnarea întregii surse de apă sau jumătate. Un sistem cu astfel de opțiune este mai scump, dar se pot face economii la plata pentru serviciile de alimentare cu apă.

Alegem forma interioară a vasului

Dacă doriți să alegeți o toaletă care să curgă bine, fără stropi și alte probleme, asigurați-vă că studiați designul vasului acesteia. Este de trei tipuri:tip vas wcForma discului. Fundul unei astfel de toalete are o mică adâncime în care deșeurile sunt colectate înainte de a porni spălarea apei. Principalul avantaj al soluției este costul redus. Dar in rest are dezavantaje. Această formă mărește cantitatea de stropi și necesită multă apă pentru curățare (uneori ar putea chiar merita să reconfigurați sistemul rezervorului).

Forma vizierei. Fundul vasului acestei toalete este similar cu cele din trecut - orificiul de scurgere este deplasat înainte, dar în partea de jos nu există o depresiune, ci o proeminență. Datorită acestui lucru, apele uzate ajung imediat în canalizare și doar resturile lor sunt spălate direct la apăsarea unui buton. Acest lucru reduce riscul de stropire.

În formă de pâlnie. Acest tip de vas este aproape cea mai bună alegere pentru un vas de toaletă, orificiul de scurgere fiind situat aproape în centru, fără platforme cu o proeminență sau adâncitură. Prin urmare, elimină riscul apariției stropilor și reduce nevoia de a lucra cu o perie - apa îndepărtează aproape toată murdăria.

Toaletele fără margini reprezintă cel mai nou design, foarte popular în Europa în ultimii șase ani unde au fost încercate și testate.

Design-ul toaletei fără margine înseamnă pur și simplu că marginea interioară a fost îndepărtată. Avantajele toaletelor fără margine sunt că sunt mai igienice pentru tine și familia ta, deoarece marginea este acum îndepărtată și nu mai există loc pentru acumularea germenilor. Prima întrebare care apare din partea utilizatorilor este dacă apar stropi la spălare și veți fi bucuroși să aflați că acest risc nu există. Toate modelele fără margine au un sistem inovator de spălare care direcționează apa în jurul conturului bazinului.

Design-ul fără margine este mai bun atât pentru igienă, dar și pentru mediu deoarece este necesar mai puțin detergent.
bezobodkovij unitaz

Ce tip de evacuare în canalizare este optim?

Toaletele moderne sunt echipate cu trei tipuri de sisteme de evacuare:
schema

 • Evacuare orizontală: conducta de la toaletă iese paralel cu podeaua.
 • Evacuare verticală: ieșirea este instalată perpendicular pe podea, la 90 °.
 • Evacuare oblică: Fluxul de apă din vasul de toaletă este îndreptat spre podea sub un unghi ascuțit..
  A spune care construcție este mai bună nu este complet corect în acest caz, deoarece alegerea ei este condiționată în primul rând de distribuția țevilor în camera de baie. Prin urmare, trebuie doar să aflați cum este aranjată priza existentă, astfel încât conexiunea să fie ușoară și fiabilă - și să găsiți instalația adecvată.
Din ce material trebuie să fie confecționat vasul de wc?

În continuare, alegem corect singuri toaleta, ținând cont din ce material este fabricat vasul acesteia. Următoarele materiale sunt cele mai comune:

 • Faianţă. Materialul cel mai des întâlnit pentru fabricarea obiectelor sanitare - o ceramică fină și poroasă, care este acoperită cu un email special pentru a le proteja de umezeală. Principalul plus al obiectelor sanitare confecționate din acest material este prețul accesibil, iar ca dezavantaj este o durabilitate mai mică: un astfel de vas de toaletă are o durată de viață de 10-15 ani. De vină este smalțul, care se subțiază în timp, iar faianța absoarbe în mod activ umezeala ce poate duce la fisuri și deteriorarea toaletei. 
 • Porţelan. Materialul din argilă albă diferă de faianță prin adăugarea de cuarț și feldspat, care îl fac mai puternic și mai durabil. Smalțul poate rezista un sfert de secol fără probleme! Dar și costul unei toalete din porțelan este mai mare, diferența ajungând și la 50% sau mai mult. Porțelanul este foarte durabil și frumos, dar prețul său este pe măsură.
  wc venticelo

(în poză vas wc Villeroy & Boch Venticello) 

 Alegem varianta de curățare

Pentru a ne clarifica cu alegerea vasului de wc, este necesar de a intra în esența procesului de evacuare a apei. Deosebim două tehnologii:

 • Evacuare directă. Deseori mai este numită orizontală sau în cascadă. Caracteristica cea mai importantă este mișcarea în linie dreaptă a apei către gaura de evcuare - acest fapt este garanția unui flux puternic, dar doar pe mijloc, astfel marginile vasului nu reușesc să fie spălate calitativ, ce va duce inevitabil la necesitatea utilizării periei.
 • Evacuare circulară. Inelară, inversată – termene și sinonime sunt destule. Principiul de lucru: apa din rezervor trece prin vas urmând traiectoria unui cerc, de-a lungul marginilor vasului și de acolo se scurge în jos. Ca rezultat, nivelul de zgomot este mai scăzut, iar calitatea curățirii este mai mare. În schimb, astfel de vase au un preț puțin mai mare decit vasele cu evacuare directă.

Ce producător să alegem?

Nu există un răspuns unic la întrebarea din subtitlu - alegerea vasului de wc este determinată independent, pe baza propriilor obiective și buget de către cumpărător. Dacă sunteți în căutarea unor obiecte sanitare de calitate, aruncați o privire la mărci precum Villeroy & Boch, Grohe, Roca sau IDEAL standard.

© Sahara.md. All rights reserved.